Bunlar da mı Yalan? – 2
Nazlı Ilıcak 02 Şubat 2016 günü ‘http://www.ozgurdusunce.net’ internet adresinde başladığı yazı dizisi 09 Şubat 2016 günü sona erdi. Yazı dizisinde tutuklu polis müdürü Ali Fuat Yılmazer’in gerçek dışı birçok beyanlarına yer verdi. Bu beyanlardaki suçlamalar aslında masum insanlara yapılan kumpasların delillerini dava dosyalarında barındırmaya ve asıl suçluları göstermeye devam ederken hangi cüretle suçlamalara devam edildiği ise anlaşılamamaktadır.
Poyrazköy ve Kafes Eylem Planı soruşturmalarına esas teşkil eden ve Levent BEKTAŞ’dan ele geçtiği iddia edilen 1 numaralı CD ve 3 Numaralı DVD ile alakalı çarpıcı tespitler asıl suçlama yapılması gereken muhatapları ele vermektedir.
3 numaralı DVD’de yer alan dosyaların 1 numaralı CD’de yer alan Data Stash adı verilen bir gizleme programı ile açılabildiği polis bilirkişi raporunda ifade edilmektedir.
Bu ifadeyi teyit eden cümleler Ali Fuat Yılmazer’in yayınlanan mülakatında şu şekilde yer almaktadır.
“Çoğunluğu itibariyle kriptolanmış şifreli dosyalar olduğu laboratuvar incelemesinde ortaya çıktı.”
Oysa 1 numaralı CD’de yer alan Data Stash adlı bu program 3 numaralı DVD’deki dijital belgeler açıldıktan sonra bulunmuştur.
3 numaralı CD/DVD 04 Mayıs 2009 günü saat: 11’i 09 dakika 43 saniye geçerek incelenirken,
1 numaralı CD’nin incelemesine ise yine 04 Mayıs 2009 05:46:53 PM’de yani 17:46:53’de başlanmıştır.
Yani 04 Mayıs 2009 günü 3 Numaralı DVD’nin incelemesi başladıktan tam 6 saat 37 dakika 10 saniye sonra 1 Numaralı CD’nin incelenmesine başlanmıştır.
Kısaca daha 3 numaralı CD/DVD’deki gizlenmiş belgeleri açacak Data Stash programı 1 numaralı CD’de bulunmadan, 3 numaralı CD/DVD incelenmiş ve Data Stash programı ile gizlenmiş Kafes Eylem Planı bulunmuştur.
Bu konu son incelemeyi yapan uzman bilirkişi Tevfik Koray PEKSAYAR tarafından raporunda şu kelimeler ile ifade edilmektedir.
Levent BEKTAŞ’ın kullandığı iki bilgisayarın disklerinde, disklerin silinen dosya alanlarında ve Windows kayıt defterinde yapılan derin taramada DVD’nin son oturumunun kaydedildiği NERO yazılımının ve dosya gizleme işlemi için kullanılan Data STASH yazılımının kurulu olduğuna ve kurulup silindiğine dair hiçbir iz bulunmamaktadır.
160 GB WD SCORPİO WD1600BEVS model WXEX07F32286 seri numaralı 2.5 inç SATA sabit diskte yapılan incelemede, bu diskin takılı olduğu notebook bilgisayarın en son 5/5/2009 15:12:18’de kapatıldığı tespit edilmiştir. Bu durum, inceleme için el konulan söz konusu notebook bilgisayarın el konulma tarihinden sonra kullanıldığına işaret etmektedir.
Uzman bilirkişinin Levent BEKTAŞ’ın gözaltına alınıp, sonra tutuklandığı 22 Nisan 2009 tarihinde el konulan ancak çok sonra 5 Mayıs 2009 15:12:18’de kapatıldığını belirttiği Western Digital WXEX07F32286 seri numaralı 160GB’lık harddiskin kolluk bilirkişi incelemesi ne zaman yapılmış? Diye merak edip baktığımızda gördüğümüz bizi çok şaşırtmaktadır.
İnceleme 07 Ocak 1980 veya 2080’de 08:30:14 PM’de yapılmış gözükmektedir. (WD_WXEX07F32286_160GB 01/07/80 08:30:14PM)
Bu konunun açıklamasını bilgisayar uzmanları “Eğer bilgisayarın Eprom pili sökülürse bu durum oluşur. Bunun maksadı da bilgisayarda kullanıcı ve şifre değişikliği yapmak istiyorsanız ve değiştiremiyorsanız yaparsınız. “ diyorlar.
Bir önceki yazımızda yer alan kafesadresler.xls dijital veri dosyasının nasıl oluşturulduğu, gerçek olduğu iddia edilen Ergenekon Davasının ek delil klasörlerinde saklanmıştır. Yine polis bilirkişileri bunu raporlarında şu şekilde açıklamaktadır.
3 Numaralı DVD’de yer alan 2006ADALAR Abone LİSTESİ.xls dijital veri dosyasının üst veri bilgileri
2006ADALAR ABONE LİSTESİ.xls
Create Date/Oluşturulma Zamanı : 2006/05/31 15:34:46
Last Revised Date/Son Kayıt Zamanı : 2009/03/07 23:45:40
Author/Yazan : Agos
Company/Şirket : Agos
Last Saved By/Son Kayıt Eden : A’dır.
Fatma CENGİZ’in İnceleme ve Değerlendirme Raporu’nda 2 Nolu Delil olarak belirtilen Seri numarası ZAA711131705RA13 olan, 14 numaralı CD’si içerisinde yer aldığı tespit edilen “2006ADALARABONE LiSTESi.xls” isimli Excel dosyasının, Levent BEKTAŞ isimli şahsın İnceleme Raporunda yer alan”2006ADALAR ABO NE USTESI.xls” isimli Excel dosyası ile aynı içerikli olduğu anlaşılmıştır.
Levent BEKTAŞ’ta bulunan belgenin 31.05.2006 tarihinde oluşturulduğu ve her iki belgede de yazan bilgisinin “Agos” olduğu tespit edilmiştir.
Aslında bu sayısal veri dosyasının kafesadresler.xls veri dosyası ile birlikte nasıl üretildiğini anlatmaya yetmektedir.
Üretilen bu dijital verilerden biri tutuklu olan Levent Bektaş’a, diğeri ise yine tutuklu olan Fatma Cengiz’e ait olduğu iddia edilen CD/DVD’lere yüklenmiştir. Delili ise üst verilerde yer almaktadır.
kafesadresler.xls dosyasının son kayıt zamanını hatırlayalım.
Last Revised Date/Son Kayıt Zamanı : 2009/03/07 23:42:24
Azınlıklara yönelik eylemlere esas teşkil ettiği iddia edilen 2 dijital veri 3 dakika 16 saniye arayla son kez kaydedilmiştir.
Her iki dijital verinin son kayıt zamanları itibari ile Fatma Cengiz’in durumuna baktığımızda ise Ergenekon-3 soruşturması kapsamında 07 Ocak 2009’da gözaltına alındığı, 10 Ocak 2009’da da tutuklandığı görülmektedir. Kısaca her iki şahısta tutuklu iken onlara suç isnat edecek dijital deliller üretilmiş ve onlardan elde edildiği iddia edilen CD ve DVD’lere son kez kayıt edilmiştir.
Bunu bizler söylemiyoruz. Polis bilirkişilerin hazırladığı raporları söylüyor. Yani Ali Fuat Yılmazer’in mülakattaki; ”O konudaki tüm iddialar yüzde yüz teyitlidir ve her bir sanık açısından somut delillerle de sabittir.” ifadesinin ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu yine o dönem emrindeki polislerin hazırladığı belgeler ispat etmektedir.
İddia edilen tüm suçlamaların polis incelemeleri esnasında oluşturulduğuna ilişkin bir başka kanıta bakacak olursak;
İlk incelemesi 22 Nisan 2009 günü yapılan 3 Numaralı DVD’nin içerisinde suç unsuruna rastlanmadığına ait polis tespit raporları mevcuttur.
Aradan geçen 5 günlük sürede yaşanan bir husus mahkemede gündeme gelmiş, yapılan yazışmalar sonrasında CD ve DVD’nin Mayıs 2009 tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine elden teslim edildiği, tutanak düzenlenmediği soruşturma savcısınca 03 Mart 2010’da bildirilmiştir.
O halde fiziken söz konusu 1 numaralı CD ve 3 numaralı DVD ile içeriğine 23 Nisan 2009 tarihinden Mayıs 2009 tarihine kadar Savcılar hariç kimsenin müdahil olmadığı anlaşılmaktadır.
Oysa gerçek böyle değildir. Bunu bizler değil dava klasörlerinde yer alan belgeler söylemektedir.
İlk olarak; 27 Nisan 2009’da Eren GÜNAY’a Kafes Eylem Planı’nın sorulduğunu ancak o tarihte henüz bu sayısal belgelerin bulunmamış olduğunu hatırlayalım.
Sonra bu konunun gündeme getirilmesini müteakip soruşturma savcısının kendisine kolluktan birinin telefon ederek söylediğini hafızalarımızda canlandıralım.
Sonra doğruca Poyrazköy Davasının 13 üncü ek klasörü Dizi 1-105 sayfa 126’da yer alan bir dosyanın polis incelemesindeki detayına bakalım.
C:\DocumentsandSettings\Administrator\Desktop\Levent BEKTAŞ CD\aa\Cihan’dan Kullanıcı yolunda _Notlar isimli Metin Belgesi yer alıyor. Dosyanın
Oluşturulma Zamanı : 27 Nisan 2009 Pazartesi 15:39:52,
Değiştirme Zamanı : 11 Ekim 2008 Cumartesi 21:51:17
Erişim Zamanı : 18 Mayıs 2009 Bugün 11:59:17
Ekranda ise 12:05 saati gözükmektedir.
Hatırlarsak 22 Nisan 2007’de Levent BEKTAŞ tutuklanmıştı. Bu dijital veride Levent Bektaş’ın tutuklu olduğu tarihte oluşturulmuştur.
Tüm bunlar ne anlama geliyor?
Eren GÜNAY ifade verdiği esnada Levent BEKTAŞ’tan ele geçtiği iddia edilen CD ve DVD’nin ;
Kolluk görevlilerinin bilgisayarında bulunduğunu,
Savcılığa iade edilmeden önce kopyalandığını,
O esnada henüz rar. SIKIŞTIRMA dosyalarının henüz bulunmadığını,
Yani daha içinde suç unsuru olduğu iddia edilen Kafes Eylem Planı resim dosyalarının henüz CD veya DVD’ye yazdırılmadığını anlatmaktadır.
Kısaca suçlanan kişilerden alınan ifadelere göre bilgiler güncellenmekte, bilişim uzmanı bir jandarma subayımızın tabiri ile DÜNCELLENEREK CD veya DVD’ye yazdırılmaktadır.
Aynı dosyanın polis bilirkişi incelemesinde yer alan ve verilen tam dosya kullanıcı yolu ise
Full Path:\ac.rar\aa.rar\aa\Cihan’dan\ _Notlar.txt olarak gözükmektedir.
Burada dosya güncellenmiş ve sıkıştırılmıştır.
Ama kullanıcı yolu bilinçli olarak eksik ve hatalı yazılmıştır. Çünkü .rar olan sıkıştırılmış dosyada kullanıcı yolları bulunduğu medya ile (Hard Disk/CD/DVD/Flash Bellek) başlaması gerekmektedir. Yani C:\ , D:\ , F:\ şeklinde başlaması gerekiyordu. Burada bir sahtecilik söz konusu olduğu için tam kullanıcı yolu gizlenmiştir.
Bu açıklamalarımız sonrasında Ali Fuat Yılmazer’in suçun delillendirilmesi ile ilgili açıklamalarına bir kez daha bakalım.
“Ergenekon’un Türkiye’de ne gibi suçlar işlediği, konuyla ilgili herkes tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir. Ancak buradaki güçlük, bu tarz faaliyet ve kadroların deşifresi, adli olarak delillendirilip yargı önüne çıkarılmasıdır.”
Delillendirmenin nasıl yapıldığını dava klasörlerindeki polis raporlarında yer alan dijital veriler üzerinden anlattık. O dönemde nasıl delil üretildiğini gözler önüne serdik.
Bunlar da mı yalan? Diye haykırmaya devam ediyoruz.